Budapest guide

0
200

Budapest

Dette års sommerferie går til Ungarn, hvor vi skal besøge hovedstaden Budapest. Jeg er super spændt på at besøge Budapest, da jeg har lidt fordomme om at de er meget østeuropæisk og præget af at have været underlagt sin kommunistiske fortid. Men lad os nu se!

Fly

Vi flyer med Norwegian fra Københavns lufthavn til Budapest, tidligt torsdag morgen. Det passer med vi lige kan nå, at spise morgenmad på lagkagehuset og proviantere lidt til turen. Så er det ellers bare afsted mod Budapest.

Hotel i Budapest

Vi bor på Continental Budapest hotel som har 4,5 stjerne. Hotellet ligger meget centralt i Budapest, så det er nemt at komme rundt. Der ligger også mange gode spisesteder tæt på.

Da vi skulle tjekke ind på hotellet blev vi opgraderet fra et deluxe værelse, til en junior suite med balkon. Virkelig lækkert – ikke mindst fordi vejret er super godt hernede, så at kunne sidde og nyde vejret på sin egen terrasse midt i en storby. Det er bare skønt!

Personalet er meget serviceminded, hjælper med kufferterne og følger en til værelset.

Transport i Budapest

Vi går for det meste rundt i Budapest, og kommer da også lagt over de 10.000 skridt om dagen. Men ellers tager vi en Taxi. Vi er blevet advaret meget om at man skulle være opmærksom på pirat taxaer i Budapest, men vi hopper bare ind i en af de gule, hvor man kan se de tager kort og deres priser klistret på bilen. Super flinke taxa chauffører, dejligt billigt og meget nemt. Vi betaler omkring 160-180 kr. for taxa fra lufthavn til hotellet.

Spisesteder i Budapest

Karavan streetfood

Tæt på vores hotel ligger karavan streetfood, hvor man kan få alt muligt forskelligt og lækkert mad. Man kan købe fra hver sin bod også spiser man det bare ved bordende. Fuldstændig som vi kender det i Danmark! Priserne er billige, vi giver ca. 60 kroner for 2 store Aperol spritz.

Streetfood i Budapest

Vapiano

På Vapiano for man Lækker pasta og pizza. De fleste kender den sikkert fra andre steder i Europa, men derfor er den stadig rigtig hyggelig, god mad og til en god pris.

Vapiano Budapest Vapiano Budapest

Mazel tov

Her kan du få super lækker mad. Som navnet antyder er der israelsk mad på programmet. Vi smagte pulled lam i lækker sovs og med garantæblekerner på toppen. Kødet var så saftigt og mørt. Vi prøvede også en burger hvor bollen, var 2 sweet potatos også med falaffel ind i. Rigtig gode og velsmagende falaffeler. De har et kæmpe drinks kort, så bestil endelig en cocktail!

Som starters fik vi iøvrigt en sjov lille ret, som var friturestegt pita brød, nøj det smagte godt.

Stedet er sindssygt populært, så man skal bestille bord et par dage i forvejen. Man har bordet i 2 timer, da stedet er så populært og der er stort set altid kø for at komme ind.

Mazel Tov i Budapest

London Coffee society

Hyggelig cafe som har All Day breakfast. Menu kortet spænder lige fra Smoothie Bowl til Eggs Benedict. De har seriøst os nogle ordentlige avocado madder, så hvis man er advocado lover, så er det her helt klart stedet.

Iøvrigt super hyggeligt at man sidder lige ud til vejen, og personalet er mega søde. Et rigtig godt sted at spise morgenmad, når du er i Budapest og det hotel vi bor på ligger lige skråt overfor. Så det kunne ikke være nemmere.

Sightseeing i Budapest

Budapest zoo er er besøg værd. Det hyggeligt at gå stille og rolig rundt, nyde det gode vejr og kigge på dyrene. Den er overraskende stor og med mange forskellige dyr – bla. gorillaer. Mad stederne derinde er ikke noget at råbe hurra for, og meget af det så lukket ud selvom vi var der i højsæsonen. Mange steder virkede deres kort maskine heller ikke, så sørger for kontanter hvis du skal købe noget.

House of terror

House of terror i Budapest

Et lidt trist museum, men også godt at blive mindet om hvordan Ungarn først blev terroriseret af Hitler for derefter at blive underlagt sovjet unionen.

Helt klart en sund oplevelse især for unge, som måske ikke altid værdsætter at vi er vokset op i fredstid med alle muligheder foran os. Men alligevel så skal vi ikke længere tilbage end 1991, før den sidste sovjetiske soldat forlod Ungarn.

Vi brugte ca. en time her også trængte vi til at komme ud og være glade igen. Som en lille sidenote kan det nævnes at her er dejligt køligt.(det var 32 grader udenfor, da vi var i Budapest.)

Den Jødiske synagoge

Virkelig nogle flotte bygninger, som står og bryder Budapest, med deres flotte tårne. En speciel fornemmelse at se udover gårdhaven, hvor mange jøder blev henrettet, og i dag ligger begravet. Der er knyttet en flot museums udstilling til, men jeg synes det der gjorde mest indtryk var selve stemningen og ikke så meget udstillingen.

Katedralen er utrolig smuk, og hvis man er mand får man en lille papirs kalot på. Lige inden man går ud har de et metal træ stående, hvor hvert blad er lavet af metal med navne på af de jøder som døde både under 2. Verdenskrig men også under sovjet unionen efterfølgende.

Jødiske synagoge i Budapest

Prisniveau i Budapest

Prisniveauet i Budapest er meget lavere end i resten af Europa. Jeg vil tro vi bruger halvdelen af hvad vi normalt vil afsætte af penge til en dag i en anden storby.

I forhold til Danmark vil jeg helt klart kalde Budapest billigt! At kunne gå ud og spise de fleste steder for under 200 kr. er nærmest kun noget man kan i andre verdensdele.

Alt i alt er jeg meget overrasket over Budapest, man har altid lidt fordomme over østeuropæiske lande, men jeg må sige st Budapest er en de storbyer jeg har følt mig bedst tilpas i – hurtigst. Virkelig en dejlig by!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here