Flyhjælp – Få kompensation for forsinket fly

0
232
Flyhjælp ved forsinkelse

Forsinket fly kan give dig ret til kompensation, få flyhjælp så du kan få det bedste ud af den dårlig situation. Flypenge.dk hjælper dig med at få den kompensation, som du har ret til.

Få flyhjælp hvis du oplever et forsinket fly

Det er altid til stor irritation, når man står og er klar til at skulle ud og rejse, men så bliver ens fly forsinket. Men hvis dit fly er forsinket i flere timer, så kan du have ret til kompensation fra dit flyselskab. Derfor er det godt at kende dine rettigheder, eller søge flyhjælp hos flypenge.dk som hjælper dig med at få din kompensation.

Hvornår gælder dine rettigheder til flyhjælp?

Flyver du til, fra og inden for EU-lande? Så giver EU’s flypassagerrettigheder dig ret til kompensation, ombooking, refusion af flybilletter, forplejning og eventuelt overnatning, mens du venter på et andet fly. Er du i tvivl om du er dækket ind, så få flyhjælp ved at tage kontakt til flypenge.dk som giver dig rådgivning.

Din flyafgang skal være mindst 2 timer forsinket ved afrejse, før du kan gøre krav på visse rettigheder. Er dit fly forsinket på grund af ”usædvanlige omstændigheder”, for eksempel nogle strejker, krig, terror, uvejr og naturkatastrofer? Så har du stadig dine rettigheder, men du har ikke længere ret til kompensation.

Hvad har du ret til, hvis flyet er forsinket?

Flyselskabet skal efter 2 timers forsinkelse oplyse dig om dine rettigheder. Du kan have ret til en eller flere af følgende services:

  • Kompensation.
  • Mad og drikke.
  • Indkvartering og transport mellem lufthavn og overnatning.

Du skal altid møde op i lufthavnen senest 45 minutter før planlagt afrejse – også selv om du ved, at flyet er forsinket. Den eneste undtagelse er, hvis flyselskabet på skrift har meddelt andet.

Mad, drikke og indkvartering ved forsinkelser

Forplejning i form af forfriskninger, måltider og indkvartering kan du have ret til, hvis du venter på dit fly.

Flyselskabet skal sørge for mad og drikke. Du kan selv lægge ud for og få refunderet nødvendige og rimelige udgifter af flyselskabet, hvis flyselskabet ikke tilbyder forplejning. Husk derfor at gemme kvitteringerne, så du kan få kompensation.

Betyder forsinkelsen, at du er først kan flyve videre dagen efter? Så skal flyselskabet sørge for indkvartering og transport mellem lufthavn og overnatning, hvis det ikke giver yderligere forsinkelse. Står du I en situation hvor du har bruge for hjælp, så kontakt endelig flypenge.dk som kan hjælpe dig her og nu.

Økonomisk kompensation ved forsinkelser

Økonomisk kompensation har du ret til, hvis dit fly bliver forsinket 3 timer eller mere ved ankomst. Størrelsen på kompensationen afhænger af, hvor og hvor langt du har fløjet.

Din ret til kompensation er:

  • 250 euro for alle flyvninger op til 1.500 kilometer.
  • 400 euro for flyvninger over 1500 kilometer inden for EU, og for alle andre flyvninger mellem 1.500 og 3500 kilometer.
  • 600 euro for alle flyvninger, der ikke falder under de to første.

Er du forsinket i 5 timer eller mere, har du ret til refusion af billetten eller returflyvning. Du har ikke krav på at få omlagt rejsen.

Få flyhjælp til din forsinkelse

Hvis du har været ude for at de fly er forsinket, så kontakt endelig flypenge.dk som kan hjælpe dig med at få den kompensation, som du har krav på. De er eksperter i at hjælpe folk, der skal kompenseres pga. Forsinket fly.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here