Gili Air

0
6

Guide til Gili Air

Efter nogle gode dage i Seminyak, så går turen nu videre til Gili Air. Gili Air er den mellemste ø, af de 3 Gili øer og så vidt jeg har læst mig til den mest afslappende af øerne. Gili øerne ligger ved siden af den større ø Lombok, hvor man har mulighed for at flyve til fra Bali. Fra Lombok kan man så tage en båd videre til Gili Air.

På Gili øerne er de lokale hovedsagligt muslimer, til forskel fra Bali. Men jeg synes stadig stemningen, er den samme som på Bali. Så det er fordi man føler, at man kommer til et helt andet land, bare fordi deres religion på Gili er en anden. Det virker i hvert fald, stadig til at de lever efter de indonesiske principper. Man skal dog lige vende sig til at de kalder til bøn, fra den moske som ligger midt på Gili Air. Men det har også sin charme!

Hvordan kommer vil til Gili Air?

Vi begynder med 1,5-2 timers køretur til Pandag Bai, hvor vi bruge yderligere 2 timer for at komme over med færgen til Gili Air. Så det er en lidt lang rejse, tilgengæld skulle øen være helt fantastisk. Man kan også flyve til øen Lombok og så er der kun en kort sejltur til Gili øerne.

Da vi er ankommet til Gili Air, så kommer der en lille pram sejlende ud til færgen, hvor alle kufferterne bliver hejst ombord også skal man hoppe fra den ene båd over på den anden. Alt mens bådende ligger ude på vandet i bølgerne. Det hele foregår dog helt trygt og personalet er super professionelt. De hjælper med en hånd, til dem som har brug for det og sørger for at alle får deres kufferter sikkert med.

Efter en kort sejltur ligger den til kaj inden ved Gili Air. Herefter er det at få fat i sin kuffert også ind efter en taxi. Men der er ingen biler på Gili Air. Så dagens taxi er et æsel med vogn. Vi kunne lige være der, sådan 2 store danskere med 2 store kufferter. Også gik det ellers over stok og sten på den noget ujævne vej. Heldigvis er der kun 5 min. frem til hotellet.

Hestvogn på Gili Air

Hvor bor vi på Gili Air?

Vi bor er hyggeligt lille sted, som hedder Captain Coconuts. De har nogle få villaer 5-6 stykker og en stor dobbelt familie villa. Derudover har de en stor udendørs sovesal for back backere, hvor man sover på flydende senge. Man sover altså flere ved siden af hinanden, men etagen er stadig delt lidt op i sektioner. Jeg tænker det på være en billig og fed måde at bo på som backer. Miljøet virkede i hvert fald super hyggeligt, og man kunne hurtigt finde nye venner, hvis man har lyst til det.

Villa hos Captain Coconuts - Gili Air

Personalet er mega flinke. Det er unge balinesiske mænd, som passer stedet og laver alt lige fra mad til rengøring. De er utrolig hyggelig og søde, og er altid klar på lidt hyggesnak eller lidt sjov og spas. De synes især det var sjov, da jeg skulle sætte min drone op, for at tage lidt film fra oven.

Villaerne er flotte og velholdte, dog ikke særlig lydtætte, så man høre det meste der forgår udenfor. Men det har jo også sin charme 🙂

Til morgenmad kan man vælge mellem forskellige retter, banan pandekager, Smoothie Bowl og havregryn. Banan pandekagerne er de bedste jeg nogle sinde har smagt. Dem laver de virkelig godt! Derudover får man frisklavet juice til, enten melon eller hvad man har lyst til fra kortet. Det er altså bare skønt, at starte dagen med et koldt glas juice, mens man sidder og vågner stille og roligt. Maden er virkelig lækkert, og det er endnu engang utroligt, hvad de kan trylle frem på en lille ø i Indonesien.

Pandekager og vandmelon juice til morgenmad

Aftensmad laver de også, og det er ligeså lækkert som morgenmaden. Så brug endelig en aften på at spise her, og snyd ikke dig selv for deres gode mad og den hyggelige stemning.

Spisesteder på Gili Air

Mowies

Her sidder man og spiser sin mad lige ud til den smukke strand, og men den bedste udsigt udover vandet. Mens man får serveret den flotte solnedgang. De har meget lækker mad på menukortet, sandwish, tacos, burger, smoothies, shakes… så det kan godt tage lidt tid at bestemme sig. Det kan anbefales at prøve den flere gange, så man kan prøve alt det gode mad på menukortet 🙂

Mowies på Gili AirLækker burger på Mowies - Gili AirFish´n Chips hos Mowies

Gili Lumbung

Blev vores egen lille favorit på Gili Air. Dejlig enkel mad, med pasta, hvidløgsbrød og fisk. Her sad vi bare i timevis om aftenen, og lytte til den hyggelig musik, mens man høre lyden af bølger i baggrunden og kigger udover det mørke hav. Husk og bestil deres hjemme poppede popcorn og rigeligt med drinks! Det er iøvrigt helt perfekt, at tage nogle spil med, som man kan sidde og hygge sig med efter maden. Her kommer man helt ned i gear!

Pasta på LumbungAften hygge på Gili Lumbung i Gili Air

Oplevelser på Gili Air

Hvad laver man så på Gili Air? Ja, hvad laver man egentlig… Der er mulighed for at svømme, snorkle og dykke med havskildpadder som det vrimler med.

Der er os mulighed for at tage på en båd tur til de andre Gili øer og opleve dem. Tag ud og dykke, padle boarding. Og ellers står det bare på total afslapning hvor man kan ligge på stranden og nyde det.

Hvis man savner sin cykel hjemmefra Danmark, jamen, så er der faktisk rigtig gode muligheder for at cykle på Gili Air. Det er ingen biler, og ingen trafik, så det er en god måde at komme rundt og se øen på. Meget mere behageligt, end hvis man skal gå rundt. Det koster næsten ingen ting at leje en cykel, så det bare med at komme afsted!

Gili Air er en fantastisk ø at besøge, hvis man ønsker paradis stemning! Paradis, fred og ro, god mad og afslapning må være de ord der bedst beskriver Gili Air. Gili Air skal opleves!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here