Guide til Hven

0
1100
Guide til Hven

Jeg har lavet en lille guide til Hven. Hven er en svensk perle midt i Øresund – som er meget idyllisk og noget helt for sig selv. Hven tilbyder mange aktiviteter – prøv hesteridning eller besøg Spirit of Hven, det lokale whiskydestilleri som tilbyder guidede rundvisninger og whiskyprøvesmagning. Er man interesseret i historie kan man besøge Tycho Brahe-museet som altid et besøg værd med eller uden en guidet rundvisning. Overalt på Hven, vil man også ligge mærke til de gule udlejningscykler, hvorpå man kan cykle hele øen rundt. Hven er oplagt at besøge i løbet af sommeren, så er det også muligt at få en dukkert på en af de lækre strande. Læs min guide til Hven og bliv klædt godt på til jeres tur – det vil være en oplevelse for livet!

For at komme til Hven, kan du tage en færge fra København. Se følgende link, for at se priser og tider – klik her

Guide til Hven – selve øen

Øen er Svensk og er 4,5 km lang og 2,4 km bred. Der bor ca. 370 mennesker, der er ikke mange biler og naturen er helt fantastisk – hvilket giver en helt bestemt stemning på øen. Hven blev præget af Tycho Brahe. Midt på Hven forskede Tycho Brahe og hans assistenter målrettet i emner som astronomi, meteorologi og kartografi. I dag står kun den underjordiske del af hans observatorium, Stjerneborg, tilbage. Den tidligere Helligåndskirke, der ligger omgivet af en smuk renæssancehave midt på Hven, har siden 2005 dannet ramme om et moderne museum, der fortæller om Tycho Brahes liv og betydning. Så hvis I har lyst til at vide om Tycho Brahe og hans liv på Hven, så bør I lægge vejen forbi museet!

I dag er det største erhverv på øen landbrug og turisme. Hvert år besøger man mennesker øen.

Du kan få et indtryk af øen, ved at se en lille video som jeg har lavet her:

Guide til Hven – oplevelser

Er det første gang man skal til Hven, så vil jeg helt klart anbefale at man begynder med at leje cykler, når man er ankommet. Hvis man kommer med færgen fra Danmark, jamen så begynder man bare at gå op ad den stejle bakke, som man kan se når man er stået af færgen. Når man er kommet op ad den, så kommer man til en stor rød bygning, samt en kæmpe parkeringsplads for cykler hvor der står gule cykler så langt øjet rækker.

Så er det bare med at få lejet nogle cykler. Har man børn med, kan man leje en anhænger med barnsæde i. Og for dem som tør er det også muligt at leje en tandem cykel, hvilket man kan få meget morskab med. Så snart du har fået din cykel, er det bare at snuppe et kort i informationen og komme ud og opleve øen.

Vores absolute favoritsted på Hven er Nörreborg hamn – en lille hyggelig havn på nordvest siden. Er det en varm sommerdag, så finder du her den bedste og lækreste sandstrand. Her kan man nye det dejlige vand, og bagefter sole sig på stranden i fred og ro. Hvis man er heldig er der åbent oppe i kiosken, i bådhuset, så man kan købe sig en forfriskende is.

Når man så er ved at være lidt sulten, kan man enten spise sin medbragte mad eller man kan sætte kursen mod Camping pladsen. Her er der mulighed for at spise en god, men dyr frokost. De servere lækre Rødspættefilet med pomfritter og remulade, som man kan sidde og nyde i de smukke omgivelser mens man nyder udsigten over Øresund.

Har man brug for overnatning, er det også muligt her på Camping pladsen. Man kan enten slå telt op, eller man har mulighed for leje en hytte. Det kan du læse om her – klik her

Men man cykler rundt langs vandet på de smalle veje, kan man også risikere at støde ind i Alpaca´er. Der ligger nemlig en lille butik, som sælger Alpaca garn og derfor har de et lille opdræt der over. Det er meget søde og hvis man gør et lille hvil, kan man få lov til at klappe dem.

Besøg Spirit of Hven

En anden ting vi ikke kan komme udenom på Hven er Spirit of Hven, som er deres whisky destilleri. Her laver de både whisky og gin, hvilket de har vundet priser for. Her kan man få en rund tur, og få mulighed for at smage deres lokalproducerede varer. Det er en sjov oplevelse at smage en whisky og gin, som er produceret lokalt mit på en ø i Øresund.

Besøg Tycho Brahe på Hven

På Hven skabte Tycho Brahe det, der i dag betragtes som et af de vigtigste steder i videnskabenshistorie. Midt på Hven forskede Tycho Brahe og hans assistenter målrettet i emner som astronomi. I kraft heraf blev han en af de fem forskere, der dannede grundlaget for det moderne verdensbillede. Hans slot, Uranienborg, på Hven var i to intense årtier mødested for videnskabsmænd og kongelige fra hele Europa. Slottet blev revet ned i 1600-tallet, og i dag står kun den underjordiske del af hans observatorium, Stjerneborg, tilbage. Det er bestemt et besøg værd, hvis du er på Hven.

Besøg Hven´s bager

Hven har også en bager, som laver deres brød på durum mel fra Hven. Udefra syner det ikke af meget og ligner bare en helt almindelig gård. Når man begiver sig ind på den lille gårdsplads, får man øje på hvordan der bliver ekspederet igennem en lille todelt dør indtil den ene længe. Her er der mulighed for at købe lækre durum boller, kanel snurre, og meget andet. Det er dyrt, men nøj hvor smager det godt. Snyd ikke dig selv for denne oplevelse når du endelig er på Hven.

Som du kan læse er der rigtig mange spændende oplevelser på Hven, så hvis du ikke har været på Hven før, så vil jeg helt klart anbefale dig at besøge øen. Det er en stor oplevelse både for børn og voksne, og det vil give mange gode minder at huske tilbage på.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here