Løbeformen frem mod Änglamark Halvmarathon

0
787

Hvordan går det med min løbeform, efter jeg er begyndt at træne frem mod Änglamark Halvmarathon 2018?

I slutningen af august 2018 løb jeg en 5 km. på 28.30 og her lidt over halvanden måned efter, er jeg selvfølgelig super spændt på om min form har rykket sig.

Løbeformen går fremad

Det har den i den grad! Min nye tid for en 5 km. hedder 27.19, altså næsten 1.30 minut hurtigere end slutningen af august. Det mest interessante er nok at min maks. puls kun var oppe på 178, mod 188 i august måned. Jeg havde et mål for oktober måned, som løb på 100 km. samlet for hele måned. Nåede jeg så det? Ja, det gjorde jeg! Jeg har i dag løbet de sidste 7,60 km. for denne måned hvilket bringer mig op på 100,20 km. i oktober måned. Så jeg er godt på vej mod Änglamark Halvmarathon 2018, og løbeformen bliver bedre og bedre.

Lige nu træner jeg efter principperne bag Hechmanns træningsmetode, som man kan læse om i bogen Løb som eliten. Det går ud på at løbe langt, men langsomt, så man hele tiden bruger fedt som sin primær forbrændningskilde. Det fungere super fint for mig, men det er lidt svært at måle sin formfremgang. Men så man bare ligge de her 5 og 10 km. tests en gang i mellem, så jeg kan se hvor meget jeg har rykket mig og forbedret løbeformen.

Jeg følger ikke Hechmanns program 100%, men jeg løber efter principperne bag det også kombinere jeg det med lidt interval træning en gang i mellem så man også får presset pulsen helt op. Jeg synes det virker rigtig godt at mixe de her lange ture i meget langsomt tempo, med intervaltræning og nogle træningspas hvor man sætter lidt mere fart på. Indtil videre har jeg ingen problemer haft med ømhed eller skader, selvfølgelig er mine ben nogle gange ømme dagen efter. Men heldigvis ikke mere end det.

Så nu skal jeg bare holde den gode stil kørende og forbedre løbeformen, frem til Änglamark halvmarathon 2018. Så håber jeg at jeg kan slå min rekord på halvmarathon, som i dag er på 2 timer og 12 minutter. Jeg har en drøm om at kunne løbe den på 2 timer og 7 minutter. Så begynder jeg efterhånden at kunne se målet om at komme under 2 timer på halvmarathon distancen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here