Min tur til Tel Aviv

0
314
Tel Aviv

Min tur til Tel Aviv

Tel Aviv er en fantastisk by! Det er forholdvis billigt og hurtigt at komme her til med Norwegian, som flyver direkte til Tel Aviv på omkring 4 timer. Er man ude i god tid, kan man få nogle rigtig billige billetter.

Mit formål med Tel Aviv var at deltage i Tel Aviv Marathon, hvor jeg dog ikke skulle prøve kræfter med marathon distancen, men i stedet for løbe et halvmarathon.

Tel Aviv

Tel Aviv er i grove træk som en hver anden storby. Jeg var der kun fra torsdag-søndag, så derfor nåede jeg ikke at komme ud for byen og opleve det lidt mere autentiske Israel. Tel Aviv er skøn by, især når man kommer hjemme fra Danmark med omkring 5 grader, overskyet og regn, og træder ud af lufthavnen i 18 graders varme og høj sol. Langs stranden er der den ene lækre bugt, med sandstrand efter den anden. Virkelig lækkert! Selvom februar stadig er “vinter” i Tel Aviv, så var der alligevel gang i den nede på stranden. Især om søndagen, var der godt fyldt op på strandbarene. Mange lå også og solede sig på stranden, spillede volleyball, bade m.m. Vinden kan dog stadig godt være kold her i februar måned, men finder man et sted med læ og sol, så er det skønt.

Min bror og jeg slog os ned på en lækker strandbar, ved navn Mezizim. Her fik vi de lækreste blæksprutteringe, græsksalat og dejlige kolde øl. Det er helt bestemt et besøg værd, hvis du kommer forbi.

Jaffa – den gamle by

Udover at man selvfølgelig skal tilbringe en masse tid på stranden og nyde det gode vejr, så er der også rigtig mange ting at se. Vi brugte et par timer, på at udforske den gamle by Jaffa. Et hyggeligt sted med en masse gamle, bitte små gader og stræder hvor man kan gå på opdagelse. Der ligger en masse spændende, små butikker gemt inden i de forskellige gader, og det er virkelig charmerende.

Byen ligger på en høj, så man får derfor en god udsigt udover stranden, havet og Tel Aviv. Så her skal der tages gode billeder af udsigten.

Elektriske løbehjul og cykler i Tel Aviv

Lige nu i Danmark raser debatten om elektriske løbehjul. Folk vil have dem afskaffet, fordi de er farlige og hvad ved jeg.

Det er sjovt at se i Tel Aviv, hvor de som regel ikke har cykelstier, men alligevel så er de langt fremme og alle bruger løbehjul og cykler som er elektriske. Jeg tror ikke jeg så en enste almindelig manuel cykel eller løbehjul, som vi kender det herhjemme. Dernede fungere det super godt, man kan virkelig komme langt omkring på en elcykel. Den køre omkring 30 km/t. uden at man behøver at træde. En super fed måde at komme rundt og se byen på. Og helt ærligt, når de kan finde ud af det i andre lande – hvorfor skulle det så ikke kunne fungere i Danmark.

Israel vs. Tel Aviv

Israel er så meget mere end Tel Aviv. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at komme til Jerusalem en dag og til Det Døde Hav. Det må blive en anden gang, men Israel er helt klart et besøg værd. Der er mange ting at opleve! Man kommer heller ikke uden om at det er mærkeligt at være så tæt på mellemøsten, mens man lever et ganske almindeligt liv, som vi kender det fra Europa. Man skal ikke langt væk fra Israel, for at opleve krig og oprør.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here